Programkalauz

A Holokauszt Emlékközpont nem csupán emlékhely, kutató- és oktató-bázis valamint kiállítási helyszín, hanem állandó jelleggel otthont ad különböző kulturális és szakmai eseményeknek is. Ezek száma folyamatosan növekszik, mert hisszük, hogy csupán egy élő, folyton valami újnak helyet adó intézmény lehet sikeres a céljai megvalósításában, és szeretnénk a közeljövőben minden látogató csoportunk részére – legyenek azok tudósok, szakemberek, diákok, tanárok vagy akár gyerekek – az ismeretszerzés mellett lehetőséget adni a szakmai vitákra, megbeszélésekre, de az ünneplésre, szórakoztatásra is.

Az emlékközpont zsinagógatere, belső udvara, kávézója egész évben kulturális és oktatási események színhelye. Az épület belső terei adottak színházi előadások, szabadtéri események, valamint szűkkörű konferenciák, előadóestek, beszélgetések lebonyolítására is. Programjaink nem csak felnőtteknekhez és diákokhoz, de sok esetben a legkisebbekhez is szólnak. Az Emlékközpont gyakran ad otthont más szervezetek rendezvényeinek is.

Szakmai programjainknál elsősorban oktatással, kutatással kapcsolatos konferenciákat, előadásokat talál.

Kulturális programjaink között megtalálja időszakosan ismétlődő programsorozatainkat és aktuális zenei, irodalmi, képzőművészeti eseményeinket is.

Ajánló rovatunkba a holokauszt témájához kapcsolódó fővárosi és vidéki programokra hívjuk fel a figyelmet.

Aktuális programjainkat időrendben megtalálhatja eseménynaptárunkban is, de részletes tájékoztatást is kérhet az +361-455-3333-as telefonszámon és az info@hdke.hu e-mail címen.