Személyi változások a Holokauszt Emlékközpont élén

A Holocaust Közalapítvány 2009. április 21-től Dr. Harsányi Lászlót nevezte ki a Holokauszt Emlékközpont ügyvezető igazgatójának. Martinkovits Judit, akinek megbízatása a napokban járt le a továbbiakban igazgató-helyettesként vesz részt az intézmény munkájában.

 

Dr. Harsányi László közgazdász, 1989-óta foglalkozik a nonprofit szféra közgazdasági kérdéseivel, tanít a Corvinus Egyetemen.  1995 és 2002 között a Szonda Ipsos igazgatójaként a társadalomtudományi kutatások szervezését és irányítását végezte. 2002-ig felügyelőbizottsági tag a Budapesti Fesztivál Kht-ban. A Budapesti Fejlesztési Koncepció kulturális fejezetének és még számos nonprofit tárgyú  publikációnak  szerzője, szerkesztője.

 

2002-től az Nemzeti Kulturális Alap elnöke, ahol megbízatása december 31-én lejár. Ez ideig – Hiller István jóváhagyásával – mindkét intézmény vezetési feladatait ellátja. Harsányi László korábban miniszteri biztosként már részt vett a Holokauszt Emlékközpont beindításában, kiállításainak szervezésében. Határozott állásfoglalása szerint a Nemzeti Kulturális Alap elnökségének lejártáig az emlékközpont nem nyújt be támogatási pályázatot az alaphoz.

Következő bejegyzés

Fényképalbum - Nők