Tavaszi programajánló iskolai csoportoknak

Megjelent intézményünk tavaszi múzeumpedagógiai programajánlója, melyben állandó kiállításunk újszerű, filmes bevezetővel kiegészített megtekintésén túl egy különleges időszaki kiállítást és egy, a Fűvészkerttel közösen meghirdetett programot is ajánlunk az érdeklődők figyelmébe. Valamennyi foglalkozásunkat 100 Ft/fő belépőjeggyel ajánljuk diákcsoportok és kísérő tanáraik számára.(Kivéve a Fűvészkerttel bővített egész napos programot, ami 100 + 400 Ft/fő belépőjegyért kérhető.) Intézményünk meglátogatásához a MÁV csoportos kedvezményét is igénybe vehetik, mely INGYENES utazást biztosít a tanulmányi kiránduláshoz.

Az Emlék-képek című tárlaton az idén 100 éves világhírű fotós, Robert Capa eredeti képei mellett, sok érdekes élettörténettel és eredeti dokumentummal mutatjuk be a korszak ikonikus, egyben tragikus sorsú alakjait: Radnóti Miklós mellett Rejtő Jenőt, Richter Gedeont, Szerb Antalt, Komor Marcellt, Braun Csibit és másokat.

Májustól már egy új, egész napos programra is várjuk az iskolai csoportokat: a közeli Fűvészkertbe ellátogatva A Pál utcai fiúk című regény helyszíneit kutatjuk, az Emlékközpontban a kötet írójának, Molnár Ferencnek az életét idézzük fel.

Részletes programajánlónkat csatoltan olvashatják.

Egy érdekes, diákok számára kiírt pályázatra is felhívjuk figyelmüket, mely itt olvasható>>.

Véleményükre a továbbiakban is kíváncsiak vagyunk, amit egy tanároknak készített kérdőív kitöltésével és visszaküldésével oszthatnak meg velünk. Itt letölthető>>

Éljenek a tanév végi kirándulások idején az általunk ajánlott lehetőségekkel, s látogassanak el hozzánk!

További információ:

Pécsi Tibor oktatási programok vezetője

Mobil: (+36) 30 627 3613  E-mail: pecsi.tibor@hdke.hu