TürelMESEn, neMESEn – foglalkozások a Naszályi Óvodában

  • Főoldal
  • Videó
  • TürelMESEn, neMESEn – foglalkozások a Naszályi Óvodában

Levente Péter és Döbrentey Ildikó interaktív színházi játékán is nevelkedhettek az elmúlt évben a Naszályi Óvoda gyermekei. A szülőknek a ZsebTV-ből Móka Mikiként, a gyerekeknek az Égbőlt pottyant mesékből ismert művészek varázseszközei: a szellemes szófűzésen gyöngyöző képzettársítás, a mesélés; a csendet is megelevenítő, a belső látásra építő karakteres mozdulatművészet, a játék és a kettőt megkoronázó muzsika. Az egyik mesés találkozóról készült videót ajánljuk kicsik és nagyok figyelmébe!

 

A TürelMESEn, neMESEn program keretei között havonta két alkalommal Döbrentey Ildikó és Levente Péter látogatta meg a Naszályi Óvodába járó gyermekeket. A művészek és az óvodapedagógusok egymást kiegészítő foglalkozásait a türelem, egymás elfogadása és megértése, a családi összetartozás élményének fontossága hatotta át. Az előadóművészek mindig olyan meséket választottak ki, melyek sok szép emberi értékkel gazdagították a hallgatóságot. Így míg a Bátorság puszi meséje félelmeik legyőzésére, legyőzhetőségére tanított, a Csiga család: a családi összetartozás fontosságára. A Durci és A fekete bárányka című történetben a másság, a kirekesztettség, a Zsiráfatyafi mesében a hovatartozás kérdéséire keresték együtt a választ. Az Öreg Janó történetében a “szükség van rájuk” tanítását adták át a fiatalabb nemzedéknek. Fotógaléria>>

Ildikó nénje és Péter bátyó meséit a csoportok egy későbbi időpontban újra feldolgozták. Az óvodapedagógusok dramatikus játékkal, bábok készítésével, rajzzal újra átélték a gyerekekkel a történeteket. Ezek az alkalmak lehetőséget biztosítottak arra, hogy a fentebb említett értékek rögzülhessenek, beépülhessenek az emberpalánták személyiségébe.

A program az „Emlékeink a jövő záloga” című TÁMOP projekt támogatásával, a Naszályi Óvoda és a Holokauszt Emlékközpont partnerségével, de legfőképpen Levente Péter és Döbrentey Ildikó művészi kreativitásával és az óvodapedagógusok magas színvonalú szakmai munkájával valósulhatott meg, köszönet érte minden résztvevőnek.