A Holokauszt Emlékközpont szakkönyvára határozatlan ideig nem látogatható 2022. november 1-jétől

  • Főoldal
  • Nem kategorizált
  • A Holokauszt Emlékközpont szakkönyvára határozatlan ideig nem látogatható 2022. november 1-jétől
27 okt

Tisztelt Olvasónk és Látogatónk!

Az energiatakarékossági intézkedési terv részeként és az intézmény vezetésének döntése alapján a Holokauszt Emlékközpont szakkönyvtára 2022. november 1-jétől határozatlan ideig nem látogatható, azonban mindent megteszünk azért, hogy Önök ennek ellenére széleskörű könyvtári tájékoztatást kaphassanak. Olvasóinktól, kutatóinktól a konyvtar@hdke.hu e-mail címre érkező kéréseket, leveleket továbbra is megválaszoljuk. A könyvtáros munkaidőben rendelkezésre áll az online csatornákon (Zoom, Skype), tájékoztatási kérdéseiket személyesen is feltehetik neki, illetve konzultálhatnak vele az Önöket érdeklő témában.

Könyvtárunk gyűjteményéről való tájékozódáshoz az online katalógust ajánljuk: https://hdke.hu/ (“Könyvtár” menüpont alatt)

Könyvtárunk szolgáltatásairól a honlapunkon talál bővebb információkat: https://hdke.hu/

A könyvtárunkban az alábbi online szakirodalmi adatbázisok érhetők el: JSTOR Museum Collection, JSTOR Jewish Studies, USC Shoah Foundation’s Visual History Archive, Brill Encyclopedia of Jewish History and Culture Online, Arcanum Digitális Tudománytár (ADT). Ezenkívül 2023. január 1-jétől a Múlt és Jövő Kiadó könyvei (Szaktárs) is elérhetővé válnak. (Részletes információ az adatbázisokról: https://hdke.hu/konyvtar/online-adatbazisok/)

A könyvtárunkban online is elérhető külföldi tudományos szakfolyóirat: Holocaust and Genocide Studies (Oxford University Press).

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy könyvtárunk beiratkozott olvasói számára távoli (otthoni) hozzáférést tudunk nyújtani a fenti adatbázisok közül a JSTOR Museum Collection és a JSTOR Jewsish Studies adatbázisokhoz.

A JSTOR a tudományos tartalmak egyik legmegbízhatóbb szolgáltatója, az egyik legnagyobb előfizetéses alapon működő adatbázis többezer folyóirattal és egymilliónál több képpel, tanulmánnyal és más forrással.

A teljes szövegű adatbázisban több más tudományterület mellett elsősorban bölcsészet- és társadalomtudományi folyóiratcikkek érhetők el. Az adatbázis főként archív tartalmakat szolgáltat, így a legfrissebb 2–5 évfolyam nem érhető el benne.

A JSTOR adatbázisszolgáltató teljes tartalmainak nagy részéhez hozzáférhetnek a Museum Collection előfizetésünk révén, amely többek között a történettudomány és határterületeit, a hadtudományt, vallást stb. is lefedi. A JSTOR Jewish Studies elnevezésű tematikus gyűjteményrészében a zsidóság történetével, a zsidó vallással, műveltséggel, a héber nyelvvel és irodalommal kapcsolatos folyóiratcikkek találhatók.

Igényeljen a JSTOR adatbázisokhoz távoli (otthoni) hozzáférést biztosító kódot (felhasználónevet és jelszót) a konyvtar@hdke.hu e-mail címen. Lehetőség van a könyvtárba történő távoli beiratkozásra is. A könyvtári tagság ingyenes.

További információk a konyvtar@hdke.hu e-mail címen.