Anne Frank – beavató színház a zsinagógában

05 márc

A Karinthy Színház és a Nemes Nagy Ágnes Színész Szakképzés közös produkciója az Anne Frank című előadás. A darab nem meséli újra a Frank család világszerte ismert, Anne naplójában megörökített tragikus történetét, hanem jelenkori kommentárokat fűz a felidézett eseményekhez egy spirituális helyszínen, a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában.

Beavató színházról lévén szó, magunk is alakítjuk az előadás gondolatmenetét, aktív részesei lehetünk a darabnak. Gondolkodjunk el együtt azon, hogy Anne Frank naplója miért is aktuális annyira mostanság…

„Anne Frank naplóban megörökített története széles körben ismert. A két év bujkálás érzékletes leírása a maga teljességében egyedi példaként maradt fent a második világháború üldöztetésének krónikái közül. Rengeteg színpadi és filmadaptáció készült belőle. A mi előadásunk inkább egyfajta jegyzet a napló oldalaira. Nem meséljük újra a Frank család tragikus történetét, hanem jelenkori kommentárokat fűzük a felidézett eseményekhez egy spirituális helyszínen, a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában. Azért döntöttünk így, mert a téma aktualitására akartunk összpontosítani: az idegengyűlölet, az antiszemitizmus, a kirekesztés verbális formái újra megjelentek a társadalomban, és éppen a fiatalok a legveszélyeztettebbek azok kritika nélküli gyakorlásában. Előadásunkat elsősorban nekik szánjuk – beavató drámafoglalkozással egybekötve.”

Rendező: Vidovszky György; Dramaturg: Deres Péter; Koreográfia/jelmez: Gyevi-Bíró Eszter; Zene: Papp Gábor

Az előadás hossza 1 óra 20 perc, szünet nélkül, a zsinagóga klímája miatt meleg ruha ajánlott!

A belépőjegyek ára: 1 550 Ft

A darab a tavalyi évben kategóriája legjobbja volt.

Előadások:

Március 4., hétfő, 17 óra és 19:30

Március 5., kedd,  19:30

Forrás: MAZSIKE