Autentikus helyszínek és emlékezés – nemzetközi konferencia

13 aug


Az Autentikus helyszínek szerepe a holokauszt emlékezésben címet viselő tanácskozással a  Holokauszt Emlékközpont hozzájárul a „Holokauszt, európai értékek és helytörténet” megnevezésű, az IHRA és Visegrádi Alap által támogatott nemzetközi projekt megvalósításához.  

A konferencia programja a lap alján olvasható, vagy megnyitható a csatolmányból.

A konferencián magyar és angol nyelvű szinkrontolmácsolást biztosítunk.  A járványra való tekintettel, a résztvevők biztonsága érdekében a következő elővigyázatossági intézkedéseket foganatosítjuk:  

  • A személyesen résztvevők számát a biztonságos szinten, legfeljebb 25 főben határoztuk meg,
  • Az Emlékközpontba történő belépést követően kötelező a kézfertőtlenítés,
  • Minden résztvevőt kérünk a szájat és az orrot eltakaró maszk maximális, az észszerűség határain belüli használatára,
  • Kérjük a biztonságos távolság betartását a rendezvény teljes ideje, így a kávészünetek alatt is.

A konferencia teljes tartalma követhető online is. A közvetítés pontos csatornáit és elérhetőségüket egy későbbi időpontban közöljük.  

Az utazási korlátozások augusztus elején érvényes rendje alapján a konferencia második napja kizárólag online módon valósulhat meg. Amennyiben e tekintetben augusztus végéig lényeges változások állnak be, amelyek lehetővé teszik a nap vegyes, offline/online megrendezését, erről időben értesítjük kedves látogatóinkat. 

Személyes vagy online részvételi szándékát kérjük, jelezze 2020. augusztus 24-ig a konferencia@hdke.hu email címen vagy az 1/455 33 20-as telefonon.