Bővített JSTOR adatbázis a könyvtárban

20 máj

A nemzetközileg elismert teljes szövegű folyóirat-adatbázis, a JSTOR kiváló segédeszköz azok számára, akik a zsidóság történetével és jelenével, a zsidó kultúrával, hagyományokkal kapcsolatban külföldi folyóiratcikkeket szeretnének online elérni és kutatásukban hasznosítani. A Holokauszt Emlékközpont szakkönyvtárában minden érdeklődő számára elérhető a JSTOR Jewish Studies és Museum Collection csomag, amely az adatbázis nagy részéhez hozzáférést tesz lehetővé.

Most a szolgáltató két hónapos teljes körű próbahozzáférést ajánlott fel az adatbázis egészéhez, beleértve az ARTSTOR digitális képgyűjteményt. Az ARTSTOR adatbázis több mint 2,5 millió kiváló minőségű képhez nyújt hozzáférést oktatáshoz és kutatáshoz. Tartalmában egyesíti a világ múzeumainak és fotóarchívumainak képanyagát.

július 14-ig tehát bővített tartalommal használhatják a Holokauszt Emlékközpont Könyvtárának olvasói a JSTOR adatbázist. Amennyiben felkeltette érdeklődését ez a lehetőség, vegye fel a kapcsolatot könyvtárunkkal (konyvtar@hdke.hu). A könyvtár tagsági díja ingyenes, beiratkozott olvasóink számára ingyenesen biztosítjuk az adatbázisban való kutatást, valamint szükség esetén segítséget nyújtunk annak használatához.

A kép forrása: Judy Chicago and Donald Woodman. Banality of Evil/Struthof from the Holocaust Project. https://jstor.org/stable/community.14728534