Daniel Hershkowitz professzor látogatása

13 dec

Időpont: 2011. november 16.

Daniel Hershkowitz professzor, Izrael Állam tudományos és technológiai ügyekért felelős minisztere szerdán délelőtt látogatást tett a Holokauszt Emlékközpontban.

A miniszter az intézmény vezetői – Haraszti György kuratóriumi elnök és Botos János ügyvezető igazgatóhelyettes – kíséretében megtekintette a magyar holokauszt történetét bemutató állandó kiállítást. A magyar származású miniszter családja vészkorszakbeli emlékeit is felidézte, látogatása egyben főhajtás volt a holokauszt magyar áldozatai előtt.

Daniel Hershkowitz a Magyar Tudományos Akadémia elnökének, Pálinkás Józsefnek a meghívására, hivatalos látogatásra érkezett Budapestre, várhatóan előadást tart a World Science Fórumon. (Ez az első alkalom, hogy Izrael Állam ilyen magas rangú miniszterrel képviselteti magát az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tudományos Konferencián.)

Magyarországi tartózkodása alatt a professzor találkozik a magyar zsidó közösségek képviselőivel, látogatást tesz a Holokauszt Emlékközpont mellett az Izraeli Kulturális Intézetben, megbeszélést folytat Dr. Fónagy Jánossal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárával is.

(Forrás: BPI)