Együttműködési megállapodás az OR-ZSE-vel

27 júl

Együttműködési megállapodást kötött a Holokauszt Emlékközpont az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetemmel (OR-ZSE) 2022. július 22-én. A két intézmény a jövőben szorosabb együttműködésre törekszik a kutatás és az oktatás terén. A megállapodást az OR-ZSE részéről prof. dr. Vajda Károly rektora, a Holokauszt Emlékközpont részéről pedig prof. dr. Grósz Andor, az intézményt működtető Holocaust Közalapítvány kuratóriumi elnöke írta alá.

Prof. dr. Vajda Károly rektor és prof. dr. Grósz Andor

A jövőbeli, a mainál intenzívebb és szervezettebb kooperációt megalapozó dokumentum, mely kiterjed a két intézmény immáron szerteágazó nemzetközi szakmai kapcsolataira is, leszögezi, hogy az együttműködő felek a birtokukban lévő tudással és tapasztalattal segítik egymás hosszú távú, innovatív, gyakorlatorientált és magas színvonalú működését.

Az együttműködés a magyarországi zsidóság és a magyarországi holokauszt történetének tudományos igényű kutatásának területén valósul meg. A megállapodás fontos mérföldkövét jelenti a magyarországi vészkorszak tudományos földolgozását, az emlékezetpolitika alakítását végző szakmai szervezetek, intézmények történetének, hiszen az állami és a közösségi, hitközségi felelősségvállalásnak az egész magyar társadalmat szolgáló, erős kötelékké történő összefonódását szolgálja.

Az eseményen részt vett a Holokauszt Emlékközpont újonnan kinevezett igazgatója, dr. Zima András is, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem népszerű oktatója, tanszékvezető egyetemi docense.

Forrás: Az OR-ZSE honlapja