Elie Wiesel látogatása

Elie Wiesel Nobel-békedíjas író csütörtökön este látogatást tett a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban. A vendéget Harsányi László ügyvezető igazgató üdvözölte, majd kíséretével együtt megtekintették Az Árpád sáv tegnap és ma című időszaki kiállítást.

A  kiállítótérbe lépve Elie Wiesel találkozott s röviden elbeszélgetett egykori táborbeli társával, Cséri Lajossal. Az állandó kiállítás első termében tett rövid sétája után az Emlékközpont belső udvarán megtekintette a a közelmúlt romagyilkosságaihoz kapcsolódó Miért? című sajtófotó kiállítást. Az áldozatokra emlékezve mécsest gyújtott, s a romákat ért kegyetlen atrocitásokkal kapcsolatban együttérzését fejezte ki Horváth Aladárnak, a Roma Polgárjogi Alapítvány vezetőjének, a kiállítás szervezőjének.

Látogatása befejezéseként az Áldozatok Emlékfalánál a holokauszt magyar áldozatai, köztük saját szülei emlékére gyújtott mécsest, s mondott imát.

Búcsúzóul Elie Wiesel ígéretet tett arra, hogy legközelebbi magyarországi útja során újra ellátogat majd az Emlékközpontba.

Tags: