Könyvtárost keresünk

06 okt

A Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány könyvtáros
munkatársat keres teljes (heti 40 órás) munkaidőben

a könyvtár nyitva tartási idejében az olvasók informálása, kiszolgálása az állományba tartozó könyvekkel és periodikákkal, tájékoztatása az elérhető online adatbázisokról és tartalmakról. Beletartozik a könyvtár nyitása és zárása, a könyvtárban lévő számítógépek beüzemelése és kikapcsolása.

A könyvtárba beérkező új állománynak a könyvtári számítógépes nyilvántartó programban (jelenleg: TextLib) történő analitikus feldolgozása, beleértve a tanulmánykötetekben való releváns cikkeket, tanulmányokat is.

A könyvtár éves gyarapítási tervének kidolgozása és ennek keresztülvitele. Ebbe beletartozik a piacon megjelenő új, gyűjtőkörbe tartozó munkák (a hazaiak a teljesség igényével és a fontosabb külföldi kézikönyvek) folyamatos nyomon követése és kigyűjtése. Beletartozik a jelenleg is megrendelés alatt lévő periodikák lapszámainak folyamatos beszerzése éves előfizetések keretében Adott esetben, távolabbi célként könyvtár-gyarapítási kampány kidolgozása, adományozókkal való kapcsolattartás, felajánlott hagyatékok válogatása, gyűjtése, magyar és külföldi könyvtárakkal, kutató intézetekkel könyvcsere kidolgozása.

A Könyvtár jelenlegi állományának revíziója, a teljes körű profiltisztítás érdekében a nem a gyűjtőkörbe vágó munkáktól való megtisztítása, selejtezése.

–          szakirányú (könyvtár szak) egyetemi (MA) oklevél
–          legalább egy idegen nyelv (elsősorban angol, esetleg német, francia, spanyol) középfokú ismerete
–          nyilvántartó program ismerete
–          Mokka kompatibilis könyvtárprogramok ismerete
–          Windows felhasználói szintű ismerete
–          Microsoft Office felhasználói szintű ismerete

–          Könyvtárosi diploma mellett a történelem szakos (BA vagy MA) végzettség
–          Modern héber nyelvtudás

A jelentkezés benyújtásának határideje: 2017. október 20.

A jelentkezést és a végzettségeket igazoló dokumentumokat, fizetési igény megjelölésével e-mailben, Fekete Ildikó részére a fekete.ildiko@hdke.hu címre kérjük továbbítani.