Randolph L. Braham Sopronban

07 nov

Magyarországi tartózkodása során Sopronba látogatott Dr. Randolph Louis Braham , magyar származású , New Yorkban élő holokauszt-kutató történész. A professzor ellátogatott a meggyilkolt zsidó munkaszolgálatosok emlékére emelt szobor együtteshez is, ahol Sopron városa nevében dr. Simon István alpolgármester köszöntötte.

 

Professzor Braham dr. Simon István Sopron város alpolgármesterének társaságában a balfi emlékműnél

Dr. Randolph Louis Braham kedden, Budapesten vette át a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét, amihez pénteken délelőtt dr. Simon István személyesen is gratulált a professzornak. Az alpolgármester óriási megtiszteltetésnek nevezte, hogy egy ilyen világhírű és méltán elismert szakember látogatott el a környékre. Braham professzor ugyanis nagyban hozzájárult munkásságával ahhoz, hogy a holokauszt hazai kutatását és viszonyulását megváltoztassa.

DA balfi Kultúrházban rendezett kiállításonr. Randolph Louis Braham örömét fejezte ki, hogy az alpolgármester időt szakított fogadására és külön köszönetet mondott neki, hogy földrajzi, történelmi és teológiai áttekintést adott neki Sopron városáról és a környékről.

 

 

 

Dr. Randolph Louis Braham az emlékhelyhez tartozó kiállítást is megtekintette a balfi Kultúrházban, majd a Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola és Kollégium diákjaival találkozott.

Forrás: Sopron.hu