„Régen volt? Hol is volt?” vetélkedő felhívás

  • Főoldal
  • Hazai
  • „Régen volt? Hol is volt?” vetélkedő felhívás
08 dec

Az a település, ahol élünk, dolgozunk, tanulunk, ügyeinket intézzük, tele van múltunk emlékeivel, dicső és feledhető események látható és láthatatlan lenyomatával. Induljunk el és fedezzük fel ebben az évben is városunkat, falunkat, ismerjük meg múltunkat, emlékezzünk a 71 évvel ezelőtt történtekre!

A Holokauszt Emlékközpont, a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola, a Raoul Wallenberg Egyesület ebben az iskolaévben is meghirdeti a „Régen volt? Hol is volt?” vetélkedőt a magyarországi és határon túli középfokú intézmények diákjai számára.

A vetélkedő fővédnökei Niclas Trouvé, Svédország magyarországi nagykövete és dr. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, fő támogató a MAZSIHISZ.

A vetélkedő témakörei felölelik a II. világháború általános és magyarországi történelmén, valamint a holokauszttal kapcsolatos kérdéseken túl a magyar külpolitika emberi és a kisebbségi jogok érdekében tett erőfeszítéseit és a rasszizmus, az antiszemitizmus problémakörét napjainkban Magyarországon és Európában.

A diákcsapatok 2014. december 3-tól 2015. január 12-ig regisztrálhatnak a vetélkedőre a Wallenberg Egyesület honlapján: www.wallenbergegyesulet.hu.

A felhívás teljes szövege megtekinthető a csatolmányban.