Továbbképzés tanároknak

12 febr

Felhívás jelentkezésre „Szolidaritás és áldozathozatal”; a cionista ifjúság mentőtevékenységének pedagógiai vonatkozásai ” tanári továbbképző programra.

 

A program célja:

A cionista ifjúság második világháború alatti embermentő tevékenységének analógiáján keresztül bemutatni, hogy a fiatalok is lehetnek aktív alakítói a környezetük sorsának. Hangsúlyozni, hogy van olyan idő, amikor a közösségünk céljainak alá kell, hogy rendeljük a saját céljainkat. A szolidaritás, áldozathozatal bemutatása a diákok számára.

A továbbképzésen résztvevő pedagógusok történelmi ismereteket, személyes visszaemlékezéseket és autentikus helyszíneket ismernek meg. Módszertani felkészítést kapnak ahhoz, hogy a témát (a cionista ifjúság ellenállási aktivitása a második világháború idején) a diákok előtt prezentálják, a kortárs csoport példáján és analógiáján keresztül képesek legyenek felébreszteni a diákokban a környezetük alakításában való felelősséget.

További tudnivalók:

A tanártovábbképző programra várjuk mindazok jelentkezését, akik pedagógus szakvégzettséggel, vagy más olyan szakképzettséggel rendelkeznek, amellyel pedagógus munkakör tölthető be a köznevelésben.

A tanfolyam 30 órás. A tanfolyam időpontja: 2018. május 4-6. (péntek déltől – vasárnap délutánig). Helyszíne: Holokauszt Emlékközpont (1094 Budapest Páva utca 39.)

A tanfolyamra az egyuttazarellen1@gmail.com email címen lehet jelentkezni 2018. április 15.-ig (vasárnap). A tanártovábbképző programon való részvétel díja 5000 Ft, amelyet a következő számlaszámra kérünk a jelentkezéskor befizetni:

11713012-20007470

A jelentkezések visszaigazolása 2018 április 20-ig e-mailben történik.

Az 575-10/2017 számú akkreditált, programot teljesítő kollégák 30 kreditpontot kapnak.

Záródolgozat:

A képzés végén a résztvevőnek záródolgozatot kell készítenie. A záródolgozat tartalmazzon egy foglakozás tervet, mely a cionista ellenállás történetének analógiáján keresztül vezeti el diákjait a felelősségvállalás és szolidaritás szükségességének felismeréséhez a képzés során szerzett elméleti és gyakorlati ismeretek alapján.

A záródolgozatot a képzést követő 21. napon belül kell eljuttatni az Együtt az ár ellen Alapítvány részére elektronikus formában (email).

További kérdéseiket a következő email címen tehetik fel: egyuttazarellen1@gmail.com

Hasznos és sikeres munkát kíván a programot szervező:

                        „Együtt az ár ellen” Alapítvány!