Újranyitás május 18-án

12 máj

Örömmel értesítjük kedves látogatóinkat, barátainkat, támogatóinkat, hogy a járványügyi helyzet és az ezt tükröző rendelkezések lehetővé teszik, hogy a Holokauszt Emlékközpont keddtől, 2021. május 18-tól ismét megnyithassa kapuit a látogatók előtt. 


Ettől a naptól kezdve a megszokott munkaidőben, keddtől vasárnapig, 10 és 18 óra között ismét látogathatóak lesznek kiállításaink:

  • A jogfosztástól a népirtásig – állandó kiállítás,
  • Córesz és Mázel Tov a Páva utcában – időszaki kiállítás a zsinagóga karzatán,
  • Holokauszt a művészetben – a jeruzsálemi Yad Vashem Intézet időszaki poszterkiállítása a zsinagógában,
  • Az Emlékmozaik kamarakiállítás az Önök által beküldött, holokausztra emlékeztető fotókból és dokumentumokból a jegypénztárnál.

A kiállítások mellett ismét lehetővé válik a könyvtár látogatása, az áldozati nevek személyes bejelentése és a kutatás is az Emlékközpont gyűjteményében. Ezeknek a szolgáltatásoknak igénybevételéhez kérjük, legalább egy munkanappal korábban jelentkezzen be a konyvtar@hdke.hu, vagy a nevek@hdke.hu email címen. Kutatásának lehetséges időpontját kérjük, egyeztesse munkatársunkkal a gyujtemeny@hdke.hu email címen. A Holokauszt Emlékközpont kiadványai továbbra is minden előzetes egyeztetés nélkül megvásárolhatók a jegypénztárnál.

Látogatóink biztonsága és egészségének megőrzése továbbra is a legfontosabb szempont számunkra. Ezért kérjük Önöket, látogatásuk során tartsák be az alapvető biztonsági szabályokat, különösen a következőket:

  •     Az intézményt csak védettségi igazolvány birtokában látogathatják. Ennek ellenőrzése a bejáratnál, a biztonsági szolgálat által kötelezően megtörténik. Továbbá, olyan személyek is látogathatják az Emlékközpontot, akiknek ezt az erre vonatkozó kormányrendelet engedélyezi;  
  •     Az intézmény egész területén kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése;
  •     Érkezéskor kérjük, kötelezően fertőtlenítse kezét az erre a célra kihelyezett eszköz használatával;
  •     A látogatás egész tartama alatt törekedjen a más látogatóval tartott biztonságos távolság megtartására;
  •     Az Önök biztonsága érdekében korlátoztuk az Intézményben tartózkodható látogatók maximális létszámát. Előfordulhat, hogy Ön nem tud az érkezése pillanatában azonnal belépni az Emlékközpontba. Ebben az esetben a biztonsági szolgálat tájékoztatni fogja, hogy megközelítőleg mennyi időt kell várakoznia a beléptetésig;
  • A ruhatár a járvány ideje alatt nem áll rendelkezésre.

Reméljük, hogy a fenti egyszerű szabályok betartása mellett tartalmas és tanulságos lesz a Holokauszt Emlékközpontban tett látogatása. Amennyiben további információra van szüksége, kérjük érdeklődjön a titkarsag@hdke.hu email címen.

Előző bejegyzés

Hogyan tovább? konferencia

Következő bejegyzés

Júniusi programjaink